Hvordan velge riktig leiebil

Å velge riktig leiebil på din neste ferie er nesten like viktig som å bestemme deg for hvor du vil reise. Når du kommer til en travel by som for eksempel Barcelona og finner ut at bilen du har valgt ikke får plass på de fleste parkeringsplassene i byen og på noen av veien, kan det være en veldig kjedelig opplevelse.

Derfor er det lurt å velge den riktige leiebilen på forhånd når du planlegger din neste ferie, på samme måte som du gjør når du bestiller overnatting og legger opp reiseruten din. Når du bruker travelstep.no, finner du lett den perfekte leiebilen for din neste reise. For å hjelpe deg å bestemme akkurat hvilken leiebil du bør bestille har vi laget en oversikt over hva du bør vurdere når du velger en leiebil.

Bykjøring – kompakt og sedan

building-buildings-busy-297743.jpg

Om du planlegger å reise til en travel er det best å finne en kompakt bil som er lett å kjøre. Selvfølgelig vil størrelsen på bilen være avhengig av byen du skal besøke. Hvis du skal kjøre i New York sine smale gate vil du trenge en veldig kompakt leiebil. Om byen ikke har smale veier, slik som Los Angeles, kan en sedan eller en kombi være akkurat det du er ute etter. Velg bilen du liker best! Det er tross alt du som skal kjøre den. Om du ønsker det litt ekstra moro og stil kan du velge en europeisk luksusmerke for å cruise rundt i.

Biltur – SUV eller campingbil

automobile-automotive-car-119435.jpg

Om du planlegger å reise ut av byen for å oppleve den vakre naturen, blir valg av leiebil helt annerledes. Om du tenker på å dra til avsidesliggende steder, kjøre lange distanser, og bo på flere ulike plasser, vil du trenger et større kjøretøy hvor du kan sitte mer komfortablet over lengre tid.

En SUV eller en firehjulstrekker er ideell for lange bilturer ettersom den vil være stor nok til å frakte nødvendig campigutstyr, fottøy og annet utstyr du trenger å ha med deg. I tillegg vil en slik bil kunne ta deg gjennom tøft terreng, som for eksempel på Island eller New Zealand, slik at du kan finne de gjemte stedene som gjør turen din minneverdig.

Et annet bra alternativ for lange bilturer er å bestille en bobil. Fordelene med å gjøre det er at de er meget komfortable, samt at det er som om å ha et mobilt overnattingssted hvor du kan lage mat, sove, dusje og slappe av utenfor en sen sommerkveld.

Dagstur – Sportsbil eller kabriolet

action-asphalt-automobile-627678.jpg

 

Selv om du skal besøke en storby, er det alltid noe å se og gjøre utenfor selve sentrum og omgivelsene rundt. For eksempel vil en tur til Los Angeles mangle noe om en ikke tar en kjøretur langs kysten på Pacific Highway til Malibu for oppleve de mange små strandstedene, eller en tur til sjarmerende Napa Vally for å finne en god vin til kvelden. Sjekk gjerne ut hva det er å se og gjøre i områdene rundt byen du skal reise til. Det kan være noen fantastiske severdigheter bare en time unna, som du ikke ønsker å gå glipp av.

Hvis det er slike turer du liker, er du kanskje på jakt etter en bil som er kompakt nok for bykjøring, men som har nok kraft og som er morsom å kjøre på mer avsidesliggende veier. En stilig kabriolet eller en sporty sedan med nok hestekrefter vil være perfekt for en slik tur.

Planlegging og forberedelser

Å velge riktig leiebil til turen din, handler først og fremst om å velge hvor du ønsker å reise og hva du ønsker å gjøre, samt å finne ut om hvor du kan kjøre rundt stedet du skal besøke og tilpasse valg av leiebil etter det. Med litt undersøkelse på forhånd og planlegging kan du velge den perfekte leiebilen for reisen din. Om du trenger hjelp med å velge en leiebil hjelper vi deg gjerne om du tar kontakt med oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s