Topp 10 land å reise til i 2016

Januar er den måneden i året hvor mange av oss planlegger årets ferie og har noe å glede seg til etter noen lange og mørke vintermåneder. 2016 byr på mange spennende land å reise til og vi gir deg oversikten over det vi mener er de beste reisemålene i år. Selv med en høy kronekurs for oss nordmenn, så er utvalget på flyreiser stort noe som også holder prisene lave. Og planlegger du ferien din bør du også finne ut når det er billigst å reise.

Her er oversikten over topp 10 land som må oppleves i 2016.

Topp 10 land å reise til i 2016

  1. Botswana
  2. Japan
  3. USA
  4. Palau
  5. Costa Rica
  6. Laos
  7. Australia
  8. Uruguay
  9. Grønland
  10. Fiji

Botswana

10922446506_c4d38af1de_k
By Jim Frost and Creative Commons License

Botswana er et av Afrikas mest fremgangsrike land og feirer 50 år med uavhengighet i 2016. Det demokratiske landet har et fantastisk dyreliv og er en av Afrikas beste safari reisemål. Landet har en unik kombinasjon av ørken og savanner som tiltrekker et mangfoldig dyreliv. Det er flere elefanter i Botswana enn i noen annet land, store kattedyr går fritt og det er alt fra utrydningstruete Afrikanske villhunder til antiloper og neshorn som kommer tilbake de grønne slettene. Okavango elven og Kalahari ørkenen er et ikon på Afrikas landskap og strekker seg over store områder med villmark. Kombinert med det utrolige rike dyrelivet er dette et av Afrikas beste villmarksområder.

Flybilletter fra Norge til Botswana

Japan

3963705135_407f5aacfc_b
By Caribb and Creative Common License

Japan er vertsnasjon for sommer OL i Tokyo i 2020 og er et av verdens mest populære land å besøke. En unik kombinasjon av moderne byer og eldgamle landsbygder og kultur, gjør Japan til et reisemål av en annen verden. Med sin moderne infrastruktur og høyhastighetstog kommer du deg raskt fra sted til sted, og får samtidig oppleve mye av det fantastiske landskapet landet har å tilby. Du kan gå fjellturer i de japanske alpene og dykke på Okinawa korallrevene i sør. Uansett hvor du reiser i Japan vil du komme i kontakt med den flotte naturen og de vennlige folkene.

Flybilletter fra Norge til Japan

USA

17544863034_818ae7d2a0_k
By Alexander Russy and Creative Commons License

Amerikas forente stater har mye å by på utenom storbyer med høye skyskrapere og yrende folkeliv. Mange av de enorme områdene i USA har opp gjennom tidene blitt nasjonalparker og verdens første nasjonalpark, Yellowstone National Park, ble grunnlagt i 1872. I 2016 feirer National Park Service (NPS) som ivaretar USAs 59 nasjonalparker og hundrevis av landemerker, 100 år. Etablering av nasjonalparker er av historikeren Wallace Stegner sagt å være den beste ideen USA noen gang har hatt. 100 års jubileet er forberedt godt og nasjonalparkene er i klargjort for å ta i mot mange naturelskende turister. Så her er det bare å finne frem fjellstøvlene og nyte den spekulantære naturen i de velholdte 340 000 kvadratkilometer store områdene parkene utgjør.

Flybilletter fra Norge til USA

Palau

2347771522_97a1c6ae6d_b
By LuxTonnerre and Creative Commons License

Palau er en øygruppe bestående av mer enn 200 uberørte kalkstein og vulkanske øyer og er en del av Mirkonesia regionen i det vestlige Stillehavet. Ikke uventet er dykking den mest populære aktiviteten med noen av verdens beste dykkesteder. Utover det er snorkling, kajakkpadling, seiling og dyreliv safari andre veldig populært blant turistene som reiser hit. Her kan du nyte synet av hundrevis fiskearter, koraller, haier, delfiner, sjøkuer og skilpadder, som alle tiltrekkes av havstrømmene som møtes i denne delen av Stillehavet.

Flybilletter fra Norge til Palau

Costa Rica

3321954402_13f3c0f988_b
By Armando Maynez  and Creative Commons License

Costa Rica er et av de mest velutviklete landene i Sør-Amerika, og det eneste landet i verden uten offisielle militærstyrker. Mye av Costa Rica handler om dyreliv og den flotte naturen landet byr på. Alle veier ser ut til å lede til vannfall, små innsjøer og vann, eller gjemte strender. Landet er et mekka for utendørsaktiviteter som turer i nasjonalparkene til avslappende kvelder i solnedgangen på de mange strendene. Costa Rica er et fantastisk land om du ønsker å oppleve nye eventyrlige stunder i det fri.

Flybilletter fra Norge til Costa Rica

Laos

2282777149_e7ee136886_o
By Jean-Marie Hullot and Creative Commons License

Laos ligger i Sørøst Asia og er et av de fineste områdene i regionen. Landet grenser til populære reisemål som Vietnam, Kambodsja, Thailand, Myanmar og Kina. Med sin vakre og uberørte natur stikker det frem som en eventyrlig perle i Asia hvor du kan nyte majestetiske fossefall, nydelige fjelltopper, sjarmerende landsbyer og en gjestfrihet på linje med det du finner i nabolandet Thailand. Om du ønsker å reise til Asia er Laos landet du bør besøke om du ønsker å oppleve det glemte og ekte Asia.

Flybilletter fra Norge til Laos

Australia

43539305_d7634d7663_b
By Pelican and Creative Commons License

Landet «Down Under» er for oss som bor i Nord-Europa en lang reise unna. Men timene på flyet, som du må belage deg på 24 timer i flysetet, er verdt hvert minutt for å oppleve dette fantastiske landet. De enorme områdene er noe du ikke kan komme over i løpet av en vanlig 3-4 ukers ferie. Her må du være selektiv om du bare har tenkt å reise dit en gang i løpet av livet ditt.  Men de fleste som drar hit vil bli betatt av den vakre naturen, det unike dyrelivet og de utadvendte og avslappende folkene, at vi ønsker å dra tilbake. Noen av høydepunktene er Great Barrier Reef, Fraiser Island, Tasmania og selvfølgelig metropolen Sydney som har alt en har alt du kan tenke deg.

Flybilletter fra Norge til Australia

Uruguay

2233093267_1aa3092f96_b
By Vince Alongi and Creative Commons License

Uruguay ligger klemt mellom Brasil og Argentina blir kalt Sør-Amerikas Sveits. Og det med god grunn. Dette lille landet på østkysten er et fredfullt og gjestfritt land med stabil politisk situasjon og godt styresett og velstand. Hovedstanden Montevideo er en liten, men trygg hovedstad i Sør-Amerika med fantastisk arkitektur og utmerkede restauranter. I tillegg kan du besøke kirker, museum og gå i teater, eller nyte en kveld på de mange nattklubbene i byen.

Flybilletter til fra Norge til Uruguay

Grønland

150410999_a5e845957c_o
By Nick Russil and Creative Commons License

Ønsker du å oppleve noe litt annerledes, så er Grønland stedet å reise. Med et landskap dekket av 80 prosent is og verdens laveste befolkningstetthet, er Grønland et reisemål som gir en unik opplevelse. Her kan du seile mellom hvaler, kjøre hundeslede på isen og oppleve fantastisk nordlys over is overflaten. Det minner kanskje mye om vår fantastiske natur i nord, men på en annen side er Grønland noe unikt i seg selv. I mars 2016 vil Grønland være vert for Arctic Winter Games som har alt fra snøskuterkjøring til Wrestling. Samtidig arrangeres det en kulturfestival med sang, dans og mat. Så om du tenker å reise er dette tidspunktet å dra på.

Flybilletter fra Norge til Grønland

Fiji

9861939644_0e9fdf828f_k
By CameliaTWU and Creative Commons License

Skal du reise langt bort og ønsker å komme så nært paradis som mulig, er Fiji stedet for deg. Med sin naturlige skjønnhet og behagelige klima, er denne øyen langt ute i Stillehavet en perle for deg som enten bare ønsker å slappe av på en lekker strand i solnedgangen, eller om du vil prøve deg på det siste innen ekstremsport. I 2016 er utbyggingen av Nadi internasjonale flyplass ferdig, noe som gjør reisen til paradis noe enklere. Gjør deg klar for dykking, seiling og havfiske, for 2016 er året for å nyte det Fiji har å tilby.

Flybilletter fra Norge til Fiji

1 kommentar om “Topp 10 land å reise til i 2016

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s