August er beste tid for å bestille reise hjem til jul

Bilde: Skyscanner
Bilde: Skyscanner

Etter forhåpentligvis en lang og avslappende ferie, begynner en hektisk hverdag å nærme seg. Lite tenker du på innkjøp av julegaver, familieselskap og reisen hjem til jul eller bort i nyttårshelgen. Men en ny undersøkelse viser at den beste tiden å bestille reisen hjem til jul og nyttår er mye tidligere enn mange av oss tror. 

10. august til 16. august, altså neste uke, er den uken i året hvor det er billigst å bestille flybillettene hjem til jul og nyttår, i følge reisesøkeselskapet Skyscanner.

Undersøkelsen viser at ved å bestille 19 uker før jul sparer du 18,7 prosent for en voksen reisende tur/retur, sammenlignet med andre dager i året. Planlegger du å reise bort i nyttårshelgen sparer du 14,4 prosent på en tur/retur billett for å feire inngangen til 2016 borte hjemmefra.

Om du ikke er helt klar for å tenke på jul i begynnelsen av august, så er det ikke grunn til bekymring. Du kan også vente til siste dagen i august, 31. august, og spare 12,7 prosent på flyreisen hjem til jul. Trenger du enda litt tid, viser undersøkelsen at du kan også spare en del i uken som starter med 28. september (9,1 %). Men som en anbefaling så svarer det seg å bestille flybillettene før første uken i november.

Har du konkrete planer om å feire nyttår utenlands, lønner det seg å bestille flybillettene i løpet av august eller september. Da vil du sikre deg de billigste billettene, og kanskje ønsker du å bruke det du sparer på noe ekstra hyggelig i nyttårshelgen.

Undersøkelsen er basert på analyse Skyscanner har gjort av flypriser i jul- og nyttårsukene i 2014. Så bestill flyreisen hjem til jul og/eller reisen til nyttårshelgen, slik at du kan fortsatt tenke på fine lange sommerdager som heldigvis ikke er over helt enda.

Fortsatt god sommer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s