Oversvømmelse i Queensland – Australia

Den voldsomme flommen som herjer i Queensland, Australia ser ingen ende ut til å ta. Slik situasjonen er nå, er deler av sentrale Queensland, the Outback, Southern Downs and Granite Belt, Toowoomba og Darling Downs, Western Downs, South Burnett og Lockyer Vally rammet av regn og flom. Tilgang til disse områdene er begrenset. Turistmålene Gold Coast, Sunshine Coast, Fraser Coast, Whitsundays, Townsville og Tropical North Queensland er åpent som normalt.

Det flommer nå også over i sør-øst Queensland, inkludert Ipswich, Caboolture og Brisbane som er Australias tredje største by. En stor demning, The Wivenhoe Dam, som ble bygget for å beskytte Brisbane etter siste store flomkatastrofen i 1974, er nå på bristepunktet. Brisbane holder nå pusten og håper demningen, som ligger 80 kilometer vest for byen, holder stand. Den har til nå sørget for at Brisbane ikke har flommet over. Hva som vil skje nå som magasinet nærmer ser fullt er ikke godt å si. Det kan får katastrofale følger for byen og opp til 40 000 eiendommer står i fare.

Strandet Kenguru i oversvømmelsene i Queensland - Australia

De som skal reise til Australia, og da spesielt Queensland, i nærmeste fremtid er anbefalt å følge med i mediene om hva som skjer fremover, eller ta kontakt med ditt lokale reisebyrå. Om du har bestilt reise til flomområdet er det anbefalt å endre reisen. Ikke avbestill reisen, men sjekk heller med reiseselskapet om det lar seg gjøre om på turen til områder som ikke er rammet av flommen. Australia er et stort land, på størrelse med fastland USA, og det er mange muligheter å reise andre steder enn til områder påvirket av flommen.

Oppdatering på flommen, råd og veiledning kan finnes på de ulike sidene under.

Queensland Government

Queensland Government Flood Warning – Kart over oversvømte områder

Queensland Times

Queensland Holidays

Traffic and Travel Information

Australias Metrologiske Institutt

Norske Ambassaden i Australia

Om noen lesere skulle ha noen bilder fra flomområdet er de velkommen til å sende de inn.

2 kommentarer om “Oversvømmelse i Queensland – Australia

 1. Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be
  on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed
  while people think about worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect ,
  people can take a signal. Will probably be back to get
  more. Thanks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s